Maatwerk overheaddeuren van Verloo BV in de meest letterlijke zin

De overheaddeur werd aan het einde van de jaren ’70 op de markt geïntroduceerd. Door zijn uitstekende isolerende kwaliteiten bood het alternatief op de niet geïsoleerde roldeuren.

De overheaddeur werd aan het einde van de jaren ’70 op de markt geïntroduceerd. Door zijn uitstekende isolerende kwaliteiten bood het alternatief op de niet geïsoleerde roldeuren.

De overheaddeur is een aflsuiting waarbij de deur in een railsysteem wordt geschoven. Het deurblad beweegt door loopwielen in een geleiderail. Je ziet overheaddeuren ook vaak in de woningbouw als garagedeur. In nagenoeg ieder bedrijf komen één of meerdere overheaddeuren voor.

De basis voor de overheaddeuren van Verloo zijn isolerende sandwichpanelen. Deze zijn opgebouwd uit 0,5 mm dikke stalen binnen- en buitenbeplating met daartussen CFK-vrij polyurethaanschuim. De totale dikte van het paneel is 40 of 80 mm. De uiteinden van de panelen zijn uitgerust met sendzimir verzinkt stalen eindkappen. De onderlinge verbinding tussen de panelen gebeurt met verzinkt stalen verstelbare rolhouders. EPDM rubber profielen zorgen voor een tochtwerende afdichting.

De overheaddeuren van Verloo zijn beschikbaar in talloze varianten en maten. Vaak bepalen overheaddeuren de uistraling van een bedrijfsgebouw en daarom bieden wij verschillende materialen, formaten, kleuren en uitvoeringen.

Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de bedieing geldt dat er talloze mogelijkheden zijn. Zowel handmatig als elektrisch. Extra’s zoals beveiligingen, afstandsbediening, verkeerslichten, akoestische signalen en sluisschakelingen kunnen wij voor u verzorgen.

Overheaddeuren worden vaak zeer intensief gebruikt. Hierdoor zijn ze dan ook onderhavig aan slijtage door onder meer trillingen, temperatuurverschillen en condens. Als een overheaddeur niet goed functioneert is de kans op ongelukken groter. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, is het van belang dat er periodiek onderhoud wordt gedaan. Bij Verloo kunt u ook trecht voor service, onderhoud en keuring van de overheaddeuren in uw bedrijfspand.

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op via (0183) 60 10 73 of via info@verloo.nl.