De 4 voordelen van een strokengordijn

Het blijft een uitdaging, zeker in grote bedrijfsomgevingen: het realiseren van efficiënte doorgangen. Natuurlijk kan dat van levensbelang zijn voor het behoud van uw producten, denk aan koude- en warmteverschillen. Maar vergeet vooral ook niet de impact ervan op uw werknemers. Wat is een geschikte oplossing voor jouw organisatie? Grote kans dat een strokengordijn het antwoord is!

Het blijft een uitdaging, zeker in grote bedrijfsomgevingen: het realiseren van efficiënte doorgangen. Natuurlijk kan dat van levensbelang zijn voor het behoud van uw producten, denk aan koude- en warmteverschillen. Maar vergeet vooral niet de impact ervan op uw werknemers. Wat is een geschikte oplossing voor jouw organisatie? Grote kans dat een strokengordijn het antwoord is!

Toegegeven, er zijn veel opties om doorgangen efficiënt en flexibel te maken. Zo zijn er pendel- en snelloopdeuren. De meest ideale en goedkoopste optie is toch echt het strokengordijn. Ontdek hier de 4 voordelen van een tochtgordijn.

1. Een veilige en efficiënte doorgang

veilige-doorgang-verloo-4-voordelen-van-strokengordijn.jpegEen strokengordijn, ook bekend als tochtgordijn en flappengordijn, is zeer efficiënt. Waarom? Het is geen dichte deur. Doordat het bestaat uit losse flappen, kunnen werknemers (bijvoorbeeld op een heftruck) er gemakkelijk doorheen zonder eerst een handeling uit te voeren (afstappen van de heftruck en de deur openen). Daarnaast is deze oplossing erg veilig. De flappen bestaan uit transparant pvc, waardoor een werknemer altijd kan zien wat er aan de andere kant van het strokengordijn gebeurt. Zo kan hij of zij altijd inschatten of de weg vrij is.

Een schild tegen geluidshinder, vuil en stof

schild-tegen-stof-verloo-4-voordelen-van-strokengordijn.jpegDoordat een strokengordijn volledig op maat wordt gemaakt, past het altijd perfect in de doorgang. De zachte flappen van een pvc strokengordijn overlappen elkaar waardoor er een geluids- en vuilwerend effect ontstaat. Wanneer in de ene ruimte wordt gewerkt met apparatuur dat veel lawaai maakt of veel stof veroorzaakt, kan in de andere ruimte schoon en relatief stil worden doorgewerkt. Iets wat de productiviteit alleen maar ten goede komt!

Weinig onderhoud nodig

weinig-onderhoud-verloo-4-voordelen-van-strokengordijn.jpgGoede strokengordijnen worden gemaakt van zeer hoogwaardige en onderhoudsvrije materialen. Hierdoor is er vaak weinig onderhoud nodig. Vanuit hygiënisch oogpunt kan het (afhankelijk van met welke producten u werkt) aan te raden zijn om een strokengordijn regelmatig met sop schoon te maken. 

Koude- en warmtestromen worden beperkt

koudestromen-verloo-4-voordelen-van-strokengordijn.jpgEen gezond en aangenaam binnenklimaat is soms een flinke zoektocht. Ventileren is echter noodzakelijk. Maar wat de ene werknemer aangenaam vindt, ervaart de ander wellicht als tocht (of juist weer warmte). Wanneer de ene ruimte een koudere of warmere luchtstroom heeft dan de andere moet de doorgang afgesloten worden om overlast te beperken. Een pvc strokengordijn is hier ideaal voor. De stroom weerkaatst op het pvc waardoor het in de betreffende ruimte blijft. Toch is een goede doorgang gegarandeerd, omdat het gordijn bestaat uit losse, transparante en zachte flappen.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een strokengordijn in uw werkomgeving? Vraag dan nu gratis advies op maat aan!

21 augustus 2017